Lista mea de bloguri

vineri, 10 iunie 2011

În Istanbul, cu un prieten turc cumperi bijuterii ieftine

Înainte de a porni la cumpărături, află care sunt cele mai bune zone pentru a achiziţiona bijuterii! Oferta e valoroasă şi poţi obţine reduceri semnificative dacă un amic turc te ajută să negociezi. Rezervă timp şi pentru a descoperi atelierele designerilor şi chiar povestea creaţiilor!
Kuyumcu, Kapalıçarşı şi Taki sunt cele trei magazine magice din Istanbul. Pasiunea proprietarilor pentru bijuterii derivă din plăcerea de a accesoriza creaţiile vestimentare şi din convingerea că aurul este o afacere bună împotriva inflaţiei din Turcia.
Magazinele Kuyumcu sunt răspândite peste tot în oraşul Istanbul, mai ales în pasajele din cartierele Kadikoy şi Nisantasi. Monede de aur, sute de brăţări, inele, cercei, pietre preţioase şi semipreţioase înfrumuseţează vitrinele magazinelor. Kapalıçarşı este paradisul bijuteriiilor de argint ieftine. Este renumit pentru strada sa de “aur” unde există peste o sută de magazine de bijuterii. Preţul aurului este determinat în primul rând de calitatea acestuia, fie că este vorba 14K, 18 K, 22 K sau 24 K. Preţul bijuteriilor depinde şi de greutate, măsurată în grame. Se adaugă şi costul manoperei şi se stabileşte preţul final. Cel mai bine este să ai un amic turc cu tine la cumpărături, te va ajuta la negociat. Nu-ţi face probleme în privinţa limbii, proprietarii de magazine vorbesc limba engleză. În timpul negocierii, cere un discount dacă plăteşti în numerar şi ai încredere în capacitatea ta de a convinge!
Magazinele Taki sunt cunoscute pentru designul lor creativ. Sunt decorate cu ornamente corneliene şi expun jad şi topaz. Dacă ai un obiect din argint care are nevoie de reparaţii sau de înnoire, alege să mergi la maeştrii argintului din cartierul Beyoğlu!
Marele Bazaar, cu 4 000 de magazine, are o ofertă valoroasă: îţi oferă bijuterii din aur a căror istorie datează din perioada neolitică din Anatolia. O alegere bună este magazinul Horasan, ideal pentru pentru cei care adoră atât de bijuteriile vechi, cât şi pe cele noi. Magazinul este umplut până la refuz cu bijuterii antice de toate tipurile care provin din Asia Centrală, dar şi cu pietre preţioase şi semipreţioase, pe care angajaţii le transformă în bijuterii după placul clientului. Tot în Bazar, vei găsi şi Bagus, o mare sursă de bijuterii realizate manual din argint. În magazinul Beyoglu, totul e e trendy, se vând bijuterii hippy create de un grup de tineri designeri locali. Urart aduce designul vechi în noul mileniu prin actualizarea modelelor vechi anatoliene cu un panaş captivant.
Merită să alegi şi bijuteria lui Timucin din Marele Bazar, are bijuterii din aur în diferite nunaţe de la galben la roz. Vei găsi bijuterii din aur de 18 K, perle şi ceasuri de epocă. Chiar dacă nu mergi la Istanbul ca să cumperi bijuterii, poţi face o oprire numai pentru a-l saluta pe Timucin şi pentru a bea o cană de ceai împreună cu el, vorbeşte atât turcă, cât şi engleză şi e mereu ospitalier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu